Bloggi

Pidämme Huolta, Että

 • * Hyvinvointi pidetään lähellä nokialaisia ja uutta hyvinvointikeskusta hyödynnetään mahdollisimman laajasti nokialaisten ja muiden lähialueella asuvien palveluiden tuottamisessa.
 • Hoitoon pääsee nopeasti ja yhteydenotto on helppoa sekä perinteisesti että sähköisesti.
 • Kaikenikäisten palvelut turvataan ja jokainen tavoitetaan.
 • Jatkossakin hoitoa saa omaan kotiin.
 • Hyvinvointi- ja terveyseroja kavennetaan määrätetoisesti.
 • Mielenterveydestä pidetään huolta ja apua saa nykyistä aiemmin.
 • Hyvinvointialueella työskentely on houkuttelevaa ja työntekijöistä pidetään huolta.
 • Nokialaiset pääsevät jatkossakin vaikuttamaan alueensa palveluihin.
 • Ennaltaehkäisy kunnissa turvataan edelleen, vaikka terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle.
 • Vanhukset ansaitsevat kaiken kunnioituksemme

  Vanhukset ansaitsevat kaiken kunnioituksemme

  Kun olin lapsi, mummoni oli valtiatar. Hänen sanansa olivat laki ja hänen tarinansa olivat täynnä viisautta ja kokemusta. Kun … more

Rakkaus ruokaan - kokemuksia ravintolapäivästä

 
Eipä uskoisi, että ravintolapäivä on suomalainen keksintö!
 
Täällä lukuisten sääntöjen ja lupakäytäntöjen maassa sallitaan kenen tahansa perustaa päiväksi oma ravintola ilman paperibyrokratiaa.
 
Idea lähti liikkeelle viime vuonna Helsingistä, jossa kolmikko Antti Tuomola, Olli Sirén ja Timo Santala varmistivat viranomaisten myöntyvyyden tällaiseen uudenlaiseen ”ruokakarnevaaliin”.
 
Ensimmäisessä ravintolapäivässä toukokuussa 2011 oli mukana 40 ravintolaa, lähinnä Helsingin seudulta. Sen jälkeen suosio räjähti niin, että viime elokuista ravintolapäivää juhlittiin jo noin 700 ravintolassa liki sadalla paikkakunnalla Suomessa.
 
 
Ravintolapäivän ilosanoma on levinnyt myös muualle maailmaan. Yhden päivän pop up-ravintoloita on perustettu muun muassa Tanskaan, Islantiin, Belgiaan, Puolaan, Unkariin, Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.
 
Innostuin itsekin ravintolapäivän ideasta niin, että olemme perheeni kanssa olleet siinä mukana jo kolme kertaa. On hauskaa tarjota makuelämyksiä muille, tutustua ihmisiin, viettää aikaa yhdessä, keskustella ruoasta ja ruoanlaitosta, antaa omia vinkkejä muille. Erityisesti tuntuu hyvältä tarjota ihmisille mahdollisuus maistaa aitoa meksikolaista ruokaa, jota Suomesta ei löydy muualta kuin yhdestä helsinkiläisestä ravintolasta.
 
Olen huomannut, että Suomessa ei kovin helposti poiketa kyläilemässä ilman kutsua.
 
Ravintolapäivä on kiva tapa saada ihmisiä, sekä tuttuja että tuntemattomia, koolle ja toivottavasti myös nauttimaan olostaan luonamme. Tällainen kanssakäyminen synnyttää uudenlaista yhteisöllisyyden tunnetta ihmisten keskuudessa.
 
Perheellemme ravintolapäivän pito on mukava yhteinen projekti. Ensin suunnitellaan ruokalistaa, sitten tehdään hankintoja ja valmisteluja usean päivän ajan.
Lopuksi mietitään ravintolapäivän työnjako. Sitten jäämme jännittyneinä odottamaan, ketä on tulossa ja kuinka paljon. Kymmenvuotias tyttärenikin on innolla touhussa mukana, vaikka joutuukin kovaan urakkaan.
 
Ravintolapäivää vietetään neljästi vuodessa, seuraavan kerran 17. marraskuuta.
Nyt jo kuumeisesti suunnittelemme, mitä herkkuja voisimme silloin tarjota...
 
Ravintolapäivän sivuilta www.restaurantday.org löytää tietoa yhden päivän ravintoloista ja sinne voi omankin ravintolansa ilmoittaa.
 
Gabriel Vergara
 

Äänestä

May be an image of 1 person and text that says 'Aluvait 23.1. ÄÃNELLÄSI ON PARANTAVA VAIKUTUS Pirkanmaan hyvinvointiin Gabriel Vergara Nokian Vihreät'

 

  

 

Vihreät Facebookissa

Perheeni

Perheeseeni kuuluu vaimoni Mirja Rekola, joka on intiaanikulttuureihin erikoistunut opettaja ja toimittaja, 19-vuotias tyttäreni Anna Pauliina ja 8-vuotias kissa.
Olen liikuntarajoitteinen työtapaturman vuoksi, joten vammaisten asiat ovat minulle tärkeitä, ja haluan olla kehittämässä palveluita lisäämään vammaisten ihmisten hyvinvointia. 

 

Työni

Muutin Meksikosta Suomeen ja Nokialle 24 vuotta sitten. Ammatiltani olen Solution Design Architect ja olen ollut 22 vuotta töissä Suomen Fujitsulla.

Harrastukseni

Edesmennyt mummoni oli hyvä esimerkki ja opettaja monessa asiassa. Yksi hänen opetuksistaan oli: "Jos työn tarkoitus on se, että saadaan ruokaa pöytään, sitten pitäisi tehdä hyvää ruokaa ja nauttia siitä". Mummon opeissa opin jo pienestä pitäen ruoanlaittoa.

Innostuin heti Ravintolapäivän ideasta ja olemme osallistuneet vaimoni ja tyttäreni kanssa päivään jo kolme kertaa. Seuraavallakin kerralla 17. marraskuuta ravintolamme Salsa Verde aukeaa jälleen tarjoamaan aitoja Meksikon makuja.

Olen pitänyt meksikolaisen ruoan kursseja opistoissa ja muutenkin mielelläni luennoin meksikolaisesta kulttuurista. Olen Tampereen Latinalaisamerikkalaisen Ystävyysseuran varapuheenjohtaja. Vapaa-ajalla nautin musiikin kuuntelusta, laulamisesta ja elokuvien katselusta.